Foto: Dansk Kyst og Naturturisme
Lemvig Kommune gennemfører i samarbejde med Fonden Thyborøn udviklingsprojektet ”Thyborøn 2.0: Den maritime kraft”, som løber fra medio 2023 til udgangen af 2027. Projektet, som bl.a. er støttet af EU, finder sted i Thyborøns nordlige del, i området mellem Bredgade og stranden og mellem den nordlige del af havnen og Kystcentervej.
Om projektet
Målet med projektet er at give det eksisterende turismeerhverv øget mulighed for flere og bedre produkter og oplevelser og skabe forudsætningerne for at tiltrække nye, private investeringer i oplevelser og overnatningskapacitet til byen, så Thyborøn bliver en endnu mere attraktiv by at besøge, bo og arbejde i.
Den røde tråd gennem projektet er udviklingsprincipperne og detailplanerne for Thyborøn i ”Strategisk-fysisk udviklingsplan for Thorsminde-Thyborøn”. Projektets aktiviteter skal binde Thyborøns fysiske forbindelser sammen, så synergien mellem byens funktioner forbedres, og det bliver lettere at navigere i byens rum. Parkeringen skal integreres naturlig i landskabet. Byen skal sikres mod klimaforandringernes påvirkning med en struktur, der bidrager med nye rekreative oplevelser. Alt i alt skal projektet styrke den naturlige wayfinding mellem bydelene i området og binde aktiviteter, oplevelser, museer mv. sammen med forbedret infrastruktur, p-pladser, forbindelsesstier og opholdsrum.
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har bevilliget 24 mio. kr. til projektet fra de decentrale erhvervsfremmemidler og EU’s Regionalfond. Herudover bidrager Realdania med 5 mio. kr. samt Fonden Thyborøn og Lemvig Kommune med hver 2,5 mio. kr.
Etapeplan
Projektet gennemføres i tre etaper med fokus på hvert sit område: