
Det første spadestik på Volder Mark er begyndelsen på et af de største danske bidrag til den grønne omstilling. Thor Havvindmøllepark bliver landets største til dato og skaber mange arbejds- og lærepladser i lokalområdet.
- Jeg glæder mig til at tage første spadestik til Thor. Et stort skridt fremad for den grønne omstilling. Vi har et godt samarbejde med lokale politikere, fiskere og fagforeninger. Det er vigtigt, at vi er i dialog med lokale kræfter. Vi vil bidrage til udviklingen i området. Det er blandt andet derfor, vi har forpligtet os til at tage mindst 30 lærlinge med på det her store projekt, siger Pia Lanken, CEO for RWE Renewables Denmark.
Steffen Damsgaard, formand for Teknik & Miljø udvalget I Lemvig Kommune, tog sammen med Pia Lanken det første spadestik til projektet, der efter planen tages I brug I 2028.
Lokal glæde
- Det måske et af de vigtigste spadestik i Lemvig Kommune i nyere tid. Starten på et kæmpe vindmølleprojekt og starten på et energieventyr i Nordvestjylland til gavn for klimaet, egnen og kommunen. Jeg håber på en udbytterigt samarbejde med RWE til gavn for begge parter, siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune.
RWE forventer, at projektet skaber mindst 60 lokale arbejdspladser i forbindelse med drift og vedligeholdelse af havvindmølleparken. Thor skal levere grøn strøm til mere end én million danske husstande.
RWE bygger Thor havvindmøllepark i den danske del af Nordsøen, cirka 22 kilometer ud for Thorsminde. Med en planlagt kapacitet på mere end 1.000 MW bliver Thor Danmarks hidtil største havvindmøllepark.
Èn million
Når den er i fuld drift, vil mølleparken være i stand til at producere nok grøn strøm til at forsyne, hvad der svarer til mere end én million danske husstande.
Det er ikke kun strømmen fra den færdige park, der skal hjælpe med at løse klimaudfordringerne. Selve byggeriet af havvindmølleparken er også tænkt ind i den bæredygtige indsats. Det betyder, at halvdelen af de i alt 72 vindturbiner bliver udstyret med mindre klimabelastende ståltårne fra Siemens Gamesa.
Tårnenes stålplader bliver lavet af grønnere stål, der udleder mindst 63 procent mindre CO2 sammenlignet med konventionelt stål. RWE bliver den første udvikler i verden, der benytter Siemens Gamesas GreenerTowers.