Kommunalbestyrelsen vedtog på et møde den 20. december 2024 forslag til lokalplan 249 - Sommerhusområde ved Fjaltring Ferieby, Løkkevej og forslag til tillæg nr. 24 til Lemvig Kommuneplan 2021-33 Fjaltring Ferieby, Sommerhusområde.
Hvorfor lokalplan?
I forbindelse med salg af 29 ferieboliger og sommerhuse i Fjaltring Ferieby, som tidligere har haft samme ejer, ønskes det sikret, at de 25 huse i de 5 cirkler samt de 2 bygninger med hver 2 lejligheder på Løkkevej 55, bevarer deres arkitektoniske og fælles udtryk, også fremadrettet.
Området er i forvejen udlagt til sommerhusområde, men der er ikke tidligere lavet nogen lokalplan for området, som også omfatter de 9 sommerhuse der ligger lige nord for Fjaltring Ferieby.
I 1969 blev der tinglyst deklarationer for brug og byggeri af områderne. Én for Fjaltring Ferieby og én for de 9 sommerhuse nord for. Indholdet af bestemmelserne er utidssvarende og aflyses delvis i forbindelse med endelig vedtagelse af en samlet ny lokalplanlægning for området. Kun krav om etablering af grundejerforening fastholdes.
Lokalplanområdet. Se også kortbilag 1, 2 og 3 i forslag til Lokalplan 249
Forslag til tillæg nr. 24 til Lemvig Kommuneplan 2021-2033 Fjaltring Ferieby, Sommerhusområde.
Forslag indeholder alene tilpasninger af de bebyggelsesregulerende bestemmelser i forhold til størrelse af grunde ved evt. udstykning fra området i kommuneplanrammen.
Kommuneplanrammens områdeafgrænsning for sommerhusområde ændres derfor ikke.
Forslag til tillæg nr. 24 til Lemvig Kommuneplan 2021-33.
Forslag til Lokalplan 249 - Sommerhusområde ved Fjaltring Ferieby, Løkkevej
Lokalplanen indeholder først en redegørelse og dernæst en række bestemmelser som gælder for områderne. Lokalplanen er inddelt i 3 delområder:
Delområde I – Fjaltring Ferieby – hvor der gælder særlige bestemmelser
Delområde II – De 9 sommerhuse nord for Fjaltring Ferieby
Delområde III – Naturareal, som også er den del af fællesarealet for Fjaltring Ferieby.
Der fastlægges i planen bestemmelser for bevaring af de helt særlige bygningsmæssige karaktertræk, som er kendetegnede for sommerhuse i Fjaltring Ferieby med de ensartede A-huse og med hvide murede skorstene og med tagflader i umalet træ.
I lokalplanen fastsættes desuden bestemmelser for bebyggelsens omfang og placering samt det bygningsmæssige udtryk.
Der er medtaget særlige bestemmelser vedr. evt. opførelse af nye sommerhuse på de to grunde, som kan udstykkes, så de udformes med størst muligt hensyn til den øvrige bebyggelse, landskab, kysten og naturområdet. Der gives i planen også mulighed for at den tidligere svømmehal kan udstykkes og indrettes som feriebolig. Bortset fra disse 3 grunde, kan der inden for lokalplanområdet ikke udstykkes nye grunde.
Desuden indeholder lokalplanen bestemmelser for anvendelse og indretning af grunde vedr. hegning, beplantning, belægninger og tekniske anlæg m.m., så der tages størst mulige naturhensyn. En mindre del af området i syd - ned må Dybe Å - udgør et beskyttet naturområde, som skal bevares.
Dele af området er omfattet af klitfredet areal, som fremgår af planens kortbilag 1.
Forslag til lokalplan 249 – Sommerhusområde ved Fjaltring Ferieby.
Miljøscreening
Der er lavet miljøscreening af begge planer. Resultatet af den gennemførte miljøscreening, som har været vurderet i Lemvig Kommunes tekniske afdelinger medfører, at der ikke er behov for udarbejdelse af en egentlig miljøvurdering af de to planer. Se klagevejledning herunder.
Høringsperiode
Høringsperioden er på 8 uger i perioden fra fredag den 20. december 2024 til den 14. februar 2025.
Eventuelle bemærkninger til de offentliggjorte planer, som skal være skriftlige, og sendes til Lemvig Kommune, Teknik- og Miljø, Rådhusgade 2, 7620 Lemvig eller pr. e-mail: teknik@lemvig.dk
senest den 14. februar 2025.
Persondata
Lemvig Kommune gør opmærksom på at alle modtagne bemærkninger vil blive offentliggjort på kommunens hjemmeside i forbindelse med den videre politiske behandling af sagen. Personoplysninger fremlægges ikke, men din adresse vil indgå i bilag til sagsfremstillingen.
Hvis du har bemærkninger til sagen, giver du samtidig samtykke til, at dine bemærkninger, og dermed dine personhenførbare oplysninger offentliggøres på kommunens hjemmeside.
Retsvirkninger
Når forslag til lokalplan er offentliggjort, må ejendomme, der er omfattet af forslaget ikke bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for foregribelse af den endelige plans indhold, jf. Planlovens § 17.
Klagevejledning
Afgørelsen om, at der ikke skal foretages miljøvurdering af planerne, kan påklages til Planklagenævnet. Klageberettiget er enhver med retlig interesse i sagens udfald samt landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelse af natur og miljø eller varetagelse af brugerinteresser inden for arealanvendelse.
Evt. klage er indgivet, når du har indsendt den til Planklagenævnet og du har indbetalt et gebyr. Gebyrets størrelse samt en klagevejledning fremgår af hjemmesiden: www.nævneneshus.dk
Klagen skal være indgivet inden 4 uger efter den offentlige bekendtgørelse af afgørelsen. Hvis du vil indbringe afgørelsen for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder efter modtagelsen af afgørelsen.
Du kan, hvis særlige forhold taler for det, anmode Planklagenævnet om fritagelse for at bruge klageportalen. Det gør du ved at sende en begrundet anmodning til kommunen, der har truffet afgørelsen i sagen. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Du kan læse mere om klageadgang på Nævnenes Hus´ hjemmeside.