Træning
Lemvig Kommune tilbyder dig forskellige former for træning, genoptræning og rehabilitering. Læs om dine muligheder herunder.
Lemvig Kommune tilbyder dig forskellige former for træning, genoptræning og rehabilitering. Læs om dine muligheder herunder.
Du vil få tilbudt en genoptræningsplan, hvis der er et lægefaglig begrundet behov for genoptræning efter udskrivelse fra sygehuset.
En genoptræningsplan er individuelt udarbejdet til den enkelte borger.Du vil inden 4 kalenderdage blive kontaktet af Træningsafdelingen mhp. opstart af genoptræningen. Medmindre der står andet anført i din genoptræningsplan, tilbydes du en opstartstid senest 7 kalenderdage fra vi har modtaget genoptræningsplanen.
Genoptræningen kan foregå i Lemvig Sundhedshus, Østergade 30, 2. etage, 7620 Lemvig, på Døgnrehabilitering Alparken, på pleje- eller omsorgscentre eller plejehjem i Lemvig kommune. Genoptræningen kan også foregå i eget hjem, hvis det vurderes relevant for genoptræningen.
Ved første konsultation fastsætter du mål og plan for din genoptræningsforløb sammen med fysioterapeuten og/eller ergoterapeuten. Her vurderer vi også om det er et individuelt genoptræningsforløb eller holdtræningsforløb der tilbydes. De to forløb kan i enkelte tilfælde kombineres
Genoptræningen varetages af fysioterapeuter og/eller ergoterapeuter ansat i Lemvig kommune.
Træningsafdelingen
Øverst fra venstre: Ruben Fjord Bredholt (tlf.: 2228 8090), Dorthe Zimmermann (tlf.: 2135 0271), Morten Brødbæk (tlf.: 2339 7403).
Midterst fra venstre: Rikke Kloster (tlf. : 3053 7867), Gitte Vejbæk (tlf.: 2218 6863), Lisbet Bundgaard (tlf.: 2532 9806). Nederst fra venstre: Tina Bach Dybdahl (tlf.: 2329 6744), Hanne Nørby Larsen (tlf.: 2448 5631), Louise Munksgaard Lassesen (tlf.: 6180 5620), Helene Søe Pejstrup (2251 8162)
Ergoterapeuter ansat i Center for hjemmepleje og dagcenter, som også varetager genoptræning.
Øverst fra venstre: Britt Nygaard, Kirsten Hansen, Bente Morgen.
Nederst fra venstre: Heidi Højhus, Ann Vaslev Nielsen, Jette Nygaard.
Genoptræningen tilbydes efter Sundhedslovens § 140.
Ved behov for kontakt, se under feltet Kontakt.
Har du været indlagt på sygehuset og har fået en genoptræningsplan, er der mulighed for et kort rehabiliteringsophold på Døgnrehabilitering Alparken. Opholdet visiteres af Visitationen, og sker på baggrund af en vurdering af dit behov for genoptræning og genoptræningspotentiale.
Døgnrehabilitering Alparken er placeret i Ramme ved Lemvig, og har både social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter ansat.
Vedligeholdende træning og genoptræning efter Serviceloven
§86.1 Genoptræning til voksne.
Genoptræning til afhjælpning af fysisk funktionsnedsættelse forårsaget af sygdom, der ikke behandles i tilknytning til sygehusindlæggelse. Dette dækker over pludselig opstået sygdom, så som influenza eller andre pludselige sygdomme der medfører midlertidig svækkelse, og derved ikke varige lidelser som fx artrose (slidgigt) eller ryglidelse.
§86.2 Vedligeholdende træning til voksne
Træning med fokus på at vedligeholde og fastholde funktioner, og dermed graden af borgers selvhjulpenhed.
Træningen foregår primært som holdtræning, og borgeren vurderes individuelt af en terapeut hvorefter der sendes et afgørelsesbrev med enten et træningstilbud eller et afslag.
Kan borgeren ikke tilbydes træning efter §86, kan borgeren undersøge andre træningsmuligheder.
Dette kan eksempelvis være:
- Aktiviteter i Dagcenter Lemvig, Syd eller på Harboøre Omsorgscenter
- Center For Kommunikation: Hjerneskade eller syns-, tale- eller hørevanskeligheder
- Det lokale foreningsliv
- Lemvig kommunes Sundhedsfremme tilbud https://sundhedsfremme.lemvig.dk/
- Borgeren kan være berettiget til vederlagsfri træning (se punkt nedenfor ”Vederlagsfri træning”)
- Patientforeninger, fx Hjerteforeningen…
- Motionscentre
- Privatpraktiserende fysioterapeutklinikker
Ønsker du at blive kontaktet telefonisk mhp. en vurdering af hvorvidt du kan tilbyde træning efter Servicelovens §86.1 eller §86.2, sendes der en mail til
Lemvig.Kommune@Lemvig.dk , Att: Træningsafdelingen
I mailen skal følgende information indgå:
Navn på borgeren der ønsker træning.
Telefonnummer på borger, eller kontaktperson.
Borger eller kontaktperson vil herefter blive kontaktet af Træningsafdelingens koordinator, for en telefonisk konsultation.
Vi gør opmærksom på, at borger eller kontaktperson kontaktes inden for 14 kalenderdage fra mailen er modtaget. Fra den telefoniske kontakt til vurderingsbesøget/aftalen, kan der gå op til 14 kalenderdage.
Vederlagsfri fysioterapi, tilbydes efter Sundhedslovens § 140a.
Du kan få vederlagsfri fysioterapi efter din egen læges henvisning.
Vederlagsfri fysioterapi er for dig med et svært og varigt fysisk handicap. Et svært fysisk handicap defineres ved, at personen ikke kan klare sig selv inden døre i døgnets 24 timer uden hjælp eller hjælpemidler til den daglige personlige livsførelse.
Du kan blive henvist til vederlagsfri fysioterapi hvis:
Du kan se listen over berettigede diagnoser her
Det er din praktiserende læge der laver henvisningen til vederlagsfri fysioterapi.
Du kan finde Vejledning om adgang til vederlagsfri fysioterapi her
Vederlagsfri fysioterapi er et individuelt tilbud, dog foregå det primært som holdtræning.
Er du ikke berettiget til vederlagsfri fysioterapi, kan du tale med din egen læge om du kan henvises til fysioterapi med egenbetaling.
Her kan du finde tilsynsrapporter for træningsafdelingen.
Kontakt Træningsafdelingen på Send sikkert
Eller kontakt
Koordinator i Træningsafdelingen på tlf. nr.: 2329 6744 eller Velfærdssekretariatet 9663 1355
Lemvig Kommune
Sundhedsafdelingen
Østergade 30
7620 Lemvig
Telefon: 96 63 13 55