Siden her har til formål at præsentere de forskellige muligheder for lindrende tilbud som findes i Lemvig Kommune.
Leder du efter informationer om orlov til pørerende kan du finde dem ved at klikke her
Siden her har til formål at præsentere de forskellige muligheder for lindrende tilbud som findes i Lemvig Kommune.
Leder du efter informationer om orlov til pørerende kan du finde dem ved at klikke her
I Lemvig Kommune ønsker vi at tilbyde alle med livstruende sygdom en lindrende behandling.
Den lindrende indsats er et tilbud til alle borgere med livstruende sygdom, når de får behov for lindrende behandling, uanset hvor i sygdomsforløbet de befinder sig og uanset, hvilken livstruende sygdom, det er.
Tilbuddet gælder blandt andet borgere med kræft, hjerte- og lungesygdomme, aids og neurologiske sygdomme som f.eks. dissemineret sklerose, ALS og demens.
Sammen med din praktiserende læge yder vi basal lindrende indsats som:
I Vestjylland findes to hospices:
Ophold til begge er vederlagsfrit for borgeren. Du har mulighed for at blive henvist hertil via din egen læge eller hospitalslæge.
Hvis du har en terminal erklæring, kan der bevilges lindrende fysio- eller ergoterapi med henvisning fra din læge.
Hvis du i en periode har behov for et tæt plejeforløb hvor der er sygeplejersker tilstede hele døgnet eller rehabiliteringsforløb, er der i Lemvig Kommune mulighed for et midlertidigt ophold.
Personalet kan være dig behjælpelig med at skabe kontakt til de forskellige fagpersoner, du måtte have behov for. Der er tilknyttet både fysioterapeuter og ergoterapeuter til afdelingen.
Hvis du har et ønske om at forblive i nærmiljøet den sidste tid, er der mulighed for at afslutte livet i på et midlertidigt ophold. Du og dine pårørende vil her opleve trygge rammer og være omgivet af et kompetent sundhedsfagligt personale, som i tæt samarbejde med læger og andre relevante støttepersoner, vil bestræbe sig på at give dig en god og værdig livsafslutning og sikre omsorg for dine pårørende.
Aflastning- og vågetjeneste er medmenneskelig støtte og tryghed til den døende, alvorlig syge og/eller familien og kan etableres hjemme og på midlertidig pladser.
Passer du et familiemedlem eller en nær pårørende, som ønsker at dø i eget hjem, kan du søge om godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste (plejevederlag). Plejevederlaget kan deles mellem flere personer.
Plejevederlaget bevilges af den kommune, hvor plejen skal foregå. Ønsker du at søge om plejevederlag, skal du lave ansøgningen sammen med plejemodtageren. Sammen med ansøgningen skal du aflevere en bekræftelse fra din arbejdsgiver om, at du har fået bevilget orlov med eller uden løn samt kopi af lønsedler for de sidste 13 uger.
Der er følgende betingelser for at modtage plejevederlag:
Beregning af plejevederlag:
Plejevederlag udgør 1,5 gange dagpengebeløb og kan ikke overstige den indtægt, man har i forvejen
Vær opmærksom på, at plejevederlaget er skattepligtigt, og der skal betales arbejdsmarkedsbidrag. Der beregnes ikke feriepenge af betalingen, da der ikke er tale om et ansættelsesforhold.
Plejevederlaget kan udbetales til arbejdsgivere, der yder fuld løn til lønmodtageren
Ved den plejekrævendes død bevares retten til plejevederlag i indtil 14 dage efter dødsfaldet.
Retten til plejevederlag i forbindelse med plejeorlov, holder når plejeforholdet slutter. Bliver den syge indlagt på sygehus/aflastning i en kortere periode, frafalder plejevederlaget ikke.
Personer, der ikke er berettiget til plejevederlag, kan få udbetalt et basisbeløb efter Servicelovens §120 stk. 2.
Ønsker du at søge plejeorlov eller har du spørgsmål til ordningen, kan du kontakte Visitation og Hjælpemidler på telefon 96 63 11 81
En sorggruppe er tænkt som det sted, hvor du kan gå hen med de tanker, erfaringer og følelser af mismod og afmagt, der er så svære at bære, ikke mindst i et samfund, hvor der ikke altid levnes ret meget plads til at sørge.
Samtalerne er fortrolige og behandles med tavshedspligt. Hver enkelt deltager forpligter sig på denne fortrolighed. Sorggruppen er gratis.