Her på siden kan du læse nyheder og diverse informationer fra Lokalrådet og SSP.
Her på siden kan du læse nyheder og diverse informationer fra Lokalrådet og SSP.
*Sommerbrev udsendt til alle forældre i Lemvig Kommune 8, maj 2025
Kære forældre i Lemvig Kommune
Efter det, der synes at have været en uendelig vinter, er foråret nu langt om længe
over os. Lyse nætter og lune aftener kalder på os alle – ikke mindst vores unge mennesker, som mødes og nyder sommeren og hinandens selskab. Det kan være ved havnene, i anlæg, på strandene, i skaterparker – Lemvig Kommune har et væld af dejlige offentlige steder, som vi deler med hinanden, og som vi skal tage ansvar for i fællesskab.
Langt de fleste unge ved, hvordan de skal opføre sig i det offentlige rum, og fra ungeprofilen ved vi, at i ved hvor jeres unge opholder sig, og at I laver gode aftaler med dem. Vi ved fra tidligere, at der er enkelte unge, der ikke får ryddet op efter sig, og at både musikken, promillen og motorstøjen kan være for høj. Dette kan skabe utryghed og gener, både for de unge selv, men også for andre, borgere og turister, omkring de steder, hvor jeres unge forsamles.
Vi har fra SSP et ønske om, at vi i fællesskab kan give de unge nogle gode rammer for et fantastisk forår og sommer. Derfor vil vi opfordre jer til, at I tager snakken med jeres unge om, hvordan man hygger sig i det offentlige rum. Det kan være en snak om, hvordan en forsamling af unge mennesker med alkohol, høj musik og måske knallerter kan virke overvældende – endda skræmmende for nogle. Det kan også være at give ens teenager et praj om, at man husker at rydde op efter sig selv, når man forlader et sted. Og måske ens unge skal mindes om, at soundboxen ikke behøver at spille så højt, at alle er med til festen – om man vil det eller ej.
Der er nok ikke ret mange unge, der gider at have mor og far på slæb, når man mødes med kammeraterne. Vend i stedet kort forbi – lav evt. aftaler med andre forældre om dette. Det er trygt for jer at vide, hvad der foregår, men det er også trygt for de unge at vide, at der er voksne, man kan få fat på, hvis behovet for hjælp skulle opstå. Det er også en mulighed at invitere de unge hjem. På den måde kan rammerne gøres mere trygge, både for jer og for jeres unge.
I er altid velkomne til at kontakte os, hvis I har brug for råd og vejledning. Ved akut
bekymring for et barn eller en ung kan man også altid kontakte den sociale bagvagt, hvor en socialrådgiver sidder klar til at hjælpe.
Vi ønsker jer og jeres unge en rigtig god sommer.
Med venlig hilsen
SSP Lemvig & Lemvig Havn
UNGLEMVIG har gennemført to undervisningsforløb til knallertkørekort, hvor alle forældre som en del af undervisningen har deltaget i oplæg med SSP og FNT (politiet) om ansvar, lovovertrædelser og gode aftaler med at deres børn erhverver sig en scooter. Til begge undervisningsforløb har der været deltagelse af forældre fra alle eleverne.
SSP har afviklet et forældremøde, hvor alle forældre i 6. – 9. klasse i Lemvig Kommune var inviteret, med udgangspunkt i hvordan forældrene spiller en central rolle i forhold de unges ophold i det offentlige rum. På mødet var der en orientering om hvilke forhold SSP/FNT har oplevet i løbet af sommeren 2024 med et sigte om gode forældreaftaler med de unge inden foråret/sommeren 2025. Derudover orienterede FNT omkring lovovertrædelser i det offentlige rum suppleret med SSP, som oplyste om gode forældreaftaler med de unge, når de ønsker at mødes med andre unge udendørs. Fælles om Ungelivet oplyste forældre om gode aftaler med de unge omkring rusmidler.
SSP sender i løbet af foråret et brev ud til alle forældre til unge i 6. – 9. klasse i Lemvig Kommune omkring de gode aftaler med unge, når de ønsker at mødes i det offentlige rum. Denne suppleres af flere breve i løbet af sommeren, efter ønske fra forældrene, hvis det opleves relevant fra SSP-netværket.
UNGLEMVIG afvikler i løbet af foråret matrikelløs klub på skaterparken sammen med SSP, hvor Havnefogeden kommer forbi og er i dialog med de unge omkring den gode adfærd på skaterparken. Havnefogeden og SSP mødes derudover med en gruppe af forældre og unge til dialog om hvordan området omkring skaterparken evt. kan indrettes anderledes med et sigte på at der skal være plads til alle på havnen.
Fælles om Ungelivet har været i dialog med bestyrelser på alle overbygningsskolerne i Lemvig Kommune omkring principper for rusmidler, herunder hvordan der kan laves forældreaftaler, afvikles sidste skoledag og hvordan forældrene kan tage udgangspunkt i de beskyttelsesfaktorer, som er afgørende for unges brug af rusmidler. Dette suppleres med temadage for eleverne i 7. klasser omkring rusmidler, hvor forældrene efterfølgende inviteres til et forældremøde med et sigte på at have en fælles dialog om de unges brug af rusmidler. Fælles om Ungelivet har ligeledes startet et forældrenetværk, som blandt andet er optaget af hvordan forældrene kan understøtte fællesskaber, hvor rusmidler ikke er udgangspunktet.