Hvis du har brug for hjælp til kørsel, er der flere ting, der gør sig gældende.
Hvis du har brug for hjælp til kørsel, er der flere ting, der gør sig gældende.
Flextur er et tilbud om supplerende kørsel til den kollektive trafik. Du kan bestille flextrafik på telefon 87 40 83 00 mellem kl. 7 og 16 og senest 1 time før afgang. Du kan også læse mere og se andre bestillingsmuligheder på midttrafik.dk eller på borger.dk. Du kan også hente en folder på Kommunen i Borgerservice.
Takster
I Lemvig Kommune er der 2 takster.
14,- kr. pr. km inden for Lemvig By (minimum 70,- kr. pr. tur)
4,- kr. pr. km uden for Lemvig By (minimum 30,- kr. pr. tur)
Køres ud over kommunegrænsen til:
Holstebro Kommune: Ved kørsel til trafikterminalen eller øvrige adresser udenfor Holstebro midtby er taksten 4 kr. pr. km. (minimum 30 kr. pr. tur).
Struer Kommune: Ved kørsel til adresser i Struer Kommune er takten 7 kr. pr. km (minimum 35 kr. pr. tur)
Til andre kommuner: ved kørsel til andre kommuner er taksten 14,- kr. pr. km (minimum 70,- kr. pr. tur)
Hvis I er flere med på turen (samme slut- og start adresse), betaler I fuld pris for én person og får 50% rabat for de resterende personer.
Er du gangbesværet eller har du en sygdom, som ikke gør det muligt for dig at køre eller benytte dig af et offentligt transportmiddel, kan du blive visiteret og få en taxa. Du bestiller gennem Lemvig Kommune på tlf. 96 63 12 00 – senest dagen før lægebesøget/genoptræning.
Du kan søge om bevilling af kørsel til læge, speciallæge og genoptræning hvis:
Find ansøgningsskemaet på dette link.
I forbindelse med visitering kan du forvente at blive indkaldt til en samtale. Samtalen foregår i Borgerservice, og du skal selv sørge for at bestille og betale for transporten til samtalen.
Hvis du kan blive kørt af familie eller andre, er der mulighed for at få kilometergodtgørelse.
Du kan forvente samkørsel med andre borgere, og at der kan blive kørt en omvej. Det kan betyde, at du kan blive hentet i god tid og evt. opleve ventetid ved hjemkørsel.
Du kan ikke få bevilliget kørsel til:
Du kan læse mere om hjælp til kørsel på Borger.dk
Hvis du har vanskeligt ved at benytte de offentlige transportmidler, fordi du er stærkt bevægelseshæmmet og for eksempel benytter rollator eller kørestol, eller du er blind eller svagtseende, kan du søge Lemvig Kommune om hjælp til transport til fritidsformål.
Kommunen vurderer dit behov og beslutter, om kørsel kan bevilges.
Du søger om kørsel ved henvendelse til Handicap & Psykiatri på telefon 96 63 12 00 eller benytte ansøgningsskemaet på linket nedenfor. Bemærk ansøgningsskemaet er ikke digital.
Her kan du hente ansøgningsskemaet til handicapkørsel
Er du visiteret til handicapkørsel, får du direkte besked fra Midttrafik med velkomstbrev. Såfremt du modtager afslag på din ansøgning, vil du modtage en begrundelse herfor fra Lemvig Kommune.
Godkendes du til handicapkørsel, har du ret til 104 enkeltture pr. år. Bemærk handicapkørsel kan ikke anvendes til læge, speciallæge eller til sygehuset.
Betingelser for berettigelse til handicapkørsel:
Du skal være over 18 år
Du skal være bevilget et ganghjælpemiddel via Ældreafdelingen
Handicappet må ikke være aldersbetinget
Blinde og stærkt svagsynede (synsstyrke 10% eller mindre)
Du kan bruge handicapkørsel til fritidsformål såsom besøg hos venner og familie, indkøb, kulturelle aktiviteter, tandlæge og fysioterapi.
Du kan køre mellem klokken 06.00 og 24.00 på alle ugens syv dage, og din egenbetaling er 4,00 kr. pr. kørt kilometer op til 100 kilometer, dog minimum 41 kr. pr. vej indtil videre. Taksten reguleres hvert år.
Har du brug for en ledsager under kørslen, kan der ansøges om dette. Din ledsager kører gratis med. Du har mulighed for at tage op til 2 gæster med, som skal være selvhjulpne og have samme afhentnings- og afleveringssted. Gæstens betaling er halvdelen af din egenbetaling.
Bestilling
Kørslen skal bestilles hos Midttrafik på tlf. 87 40 83 00.
På borger.dk kan du ansøge om parkeringskort og læse om andet i forbindelse med transport og handicap.
Skal du til og fra sygehus, eller have foretaget blodprøver på laboratoriet, er det altid Regionens Kørselskontor, der skal kontaktes. De svarer på telefonen 70 23 62 48 hver formiddag mellem kl. 08.00 og 12.00.
Der er også Regionens Kørselskontor du skal have fat i, hvis du skal have refunderet kørselsudgifter til og fra sygehuset/laboratoriet.
Du skal som udgangspunkt selv sørge for transport til kommunal genoptræning.
Kommunal genoptræning tilbydes Sundhedslovens §140, og udelukkende hvis du fra hospitalet har fået en genoptræningsplan.
Kan du ikke selv køre, tage offentlig transport eller få hjælp af dit netværk, har du mulighed for at anvende Flextur, som du bestiller ved Midttrafik. Du bliver hentet ved og kørt til kantstenen (eller hvor en almindelig taxi ville holde) på den adresse, du bestiller turen fra og til. Er du gangbesværet, hjælper chaufføren gerne med ind- og udstigning i vognen samt fastspænding af eventuelle hjælpemidler, men du skal selv kunne komme fra din hoveddør og hen til vognen.
Hvis ovenstående ikke er muligt, skal du tale med en fysioterapeut fra Træningsafdelingen ift. en konkret vurdering af dit funktionsniveau. Er der på grund af dit midlertidige funktionstab behov for visiteret kørsel, sker det altid i en afgrænset periode. I så fald kontaktes Træningsafdelingen, tlf. 96631920.
Rådhusgade 2
7620 Lemvig
Mail: lemvig.kommune@lemvig.dk
Telefon: 96 63 12 00