24 nye millioner kroner er på vej til Thyborøn fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der fordeler penge til projekter inden for turisme og områdefornyelser.
Dermed er der nu bevilget 34 millioner kroner til Den maritime Forbindelse i Thyborøn, også kaldet ”Åbningstrækket” eller ”Promenaden”. Tidligere har Realdania givet fem millioner kroner, mens Lemvig Kommune og Fonden Thyborøn hver støtter med 2,5 millioner kroner.
Projektet i Thyborøn er én af fire projekter, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter med tilsammen 110 millioner kroner. Målet er gennem ny og forbedret infrastruktur at tiltrække private investeringer i de udvalgte områder.
Lokal tilfredshed
– Det er en fantastisk nyhed. Det betyder, at vi nu kan gennemføre næste fase af projektet. Pengene fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse er vigtige for, at Thyborøn kan udleve sit fulde vækstpotentiale under hensyntagen til byens særligt bevaringsværdige kulturmiljøer og barske natur og komme i gang med klimasikring, siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune.
– Thyborøn opleves som opdelt og kontrastfyldt. Mange gæster besøger kun ét enkelt område og kun i få timer. Projektet skal udnytte kontrasterne og skabe sammenhæng og løfte byen som en destination, det giver mening at investere i, fortsætter Erik Flyvholm.
Strategi
De mange penge fra Erhvervsfremmebestyrelsen er led i en national strategi for at styrke bæredygtig vækst i dansk turisme især uden for store byer gennem investeringer i infrastruktur og områdefornyelse.
I sin begrundelse for at bevilge 24 millioner kroner skriver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, at ”Thyborøn 2.0: Den maritime Kraft”, som projektet kaldes her, går til:
”Etablering af en attraktiv og turismevenlig infrastruktur, styrkelse af den naturlige wayfinding mellem bydelene og stormflodssikring af både by og natur for at skabe en strukturel og bæredygtig transformation af Thyborøn, der forbedrer betingelserne for kommercielle aktiviteter på kort sigt og tiltrækker flere private investeringer på langt sigt”.
Etaper
”Den maritime forbindelse i Thyborøn” er led i gennemførelsen af en strategisk-fysisk udviklingsplan for Thyborøn. Målet er at forbinde havnen, attraktionsområdet og diget med et nyt, spændende strøg, som gør det lettere at komme frem til og rundt mellem byens mange attraktive oplevelser til glæde for borgere, erhvervsliv og besøgende.
Projektet udspringer af to planer. Udviklingsplan for Vestkysten fra 2018, som udpeger Thyborøn som én af 18 stærke feriesteder, og strategisk-fysisk udviklingsplan for Thorsminde-Thyborøn fra 2020, som beskriver Åbningstrækket eller Promenaden, der går fra en ny plads på havnen, gennem kulturmiljøet De Røde Huse og ud til diget.
Kort sagt skal projektet øge kvaliteten i byens infrastruktur for at støtte byens handel, restauranter, attraktioner og overnatningsudbydere.