Lemvig Kommunalbestyrelse har den 21. september 2022 endelig vedtaget følgende:
- Endelig vedtagelse af lokalplan 231 - Sommerhusområde – vest for Gjelleroddevej, Gjeller Odde.
- Endelig vedtagelse af Tillæg nr. 5 til Lemvig Kommuneplan 2021-33 – Sommerhusområde vest for Gjelleroddevej, Gjeller Odde.
Tillæg nr. 5 til Lemvig Kommuneplan 2021-33 – Sommerhusområde, vest for Gjelleroddevej, Gjeller Odde
Med tillægget udlægges ny ramme 3F 0.5 i Lemvig Kommuneplan, hvorved et område på ca. 11,2 ha vest for Gjelleroddevej, Gjeller Odde, der nu er landzone, overgår til sommerhusområde.
Området ligger knap 2 km nord for Lemvig by. Området ved Gjeller Odde er præget af udvikling til turistformål og friluftsliv der naturligt følger det kuperede landskab. Det vurderes, at et ny plangrundlag for ferieformål er i overensstemmelse med kommunes ønsker om at skabe gode vilkår for udvidelse af overnatningskapacitet i Lemvig Kommune.
Lokalplan nr. 231 – Sommerhusområde, vest for Gjelleroddevej, Gjeller Odde.
Området ved Gjeller Odde udgør samlet ca. 11,2 ha, fordelt på to matrikler. Området er meget kuperet.
Området afgrænses mod øst af den asfalterede kommunevej Gjelleroddevej og den private fællesvej Lykkesgårdvej, udlagt med grus. Området grænser op til eksisterende sommerhusområde omfattet af lokalplan 138. Mod syd afgrænses lokalplanområdet af en 4 meter bred privat grusveje, samt 4 markante og højtliggende bunkere fra 2. verdenskrig. Mod vest og nord afgrænses lokalplanområdet af dyrkede marker og eksisterende markskel.
Lokalplanen giver mulighed for at udstykke i alt 58 ny sommerhusgrunde. Området opdeles i delområde I og II. Delområde I omfatter i alt 48 grunde med en størrelse fra 1200 til 1600 m2. Her kan må der opføres sommerhuse med en max. størrelse på 150 m2.
På de resterende 10 grunde i delområde II udlægges lidt større grunde fra 2300 til 2900 m2. Her må der opføres sommerhuse på en max. størrelse på 210 m2. Delområde II ligger midt i lokalplanområdet og afgrænses mod det øvrige område af udlagte grønne fællesarealer, som også vil kunne anvendes til nedsivning og opsamling af regnvand.
Langs med Gjelleroddevej og Lykkesgårdvej udlægges et 10 meter bredt grønt fællesareal, som dels giver lidt afstand til det eksisterende sommerhusområde, og hvor der kan etableres miljøstationer.
I forbindelse med lokalplanen udlægges 3 nye private fællesveje. En med udkørsel på Gjelleroddevej og to med udkørsel på Lykkesgårdvej. I øvrigt skal der etableres stier, som forbinder de enkelte adgangsveje og de grønne områder, så der bliver mulighed for rundture i området.
Ud over en række bygningsregulerende bestemmelser stilles der vilkår om, at grundene ud over p-pladser og terrasser ikke må befæstes eller udlægges med granitskærver eller lignende, så udearealer får et ”grønt udtryk”.
I forhold til det tidligere fremlagte forslag til Lokalplan 231, er der i den endelige og vedtagne Lokalplan 231, som følge af bl.a. de indgivne høringssvar, lavet følgende justeringer i lokalplanens bestemmelser:
§ 4.1 er ændret til: ”Udstykning må kun ske jf. vejledende udstykningsplan vist i bilag 2. Dog kan grunde i delområde II udstykkes til mindre grunde. Hvis de udstykkes, må bebyggelsesprocenten på disse grunde være max. 10”.
§ 4.3 er ændret til, ”at bebyggelsesprocenten ved udstykning af grunde i delområde II kun må være 10” - mod tidligere 15.
§ 6.8 ændret til: ”Max. niveauplan på den enkelte parcel er fastlagt og fremgår af bilag 3. Hvis grunde i delområde II udstykkes jf. § 4.1 fastlægger Lemvig Kommune et nyt max. niveauplan for hver af disse grunde”.
§ 6.11 er ændret, så der ikke må overnattes: "Sekundære bygninger må ikke anvendes til overnatning og må ikke indeholde køkkenfaciliteter. Sekundære bygninger må ikke udlejes særskilt".
§ 7.3 er ændret/suppleret: "Der må ikke anvendes glaserede, engoberede eller andre former for overfladebehandlede tagmaterialer - så refleksioner undgås".
§ 9.15 er ændret til: "Der skal i samarbejde med affaldsselskabet, NOMI4s etableres miljøstation/-er med vigeplads på del af fællesarealet langs med Gjelleroddevej og Lykkesgårdvej. Det skal ske efter nærmere aftale med grundejerforeningen og de eksisterende grundejerforeninger - Gjellerodde Grundejerforening og Dalgaard Grundejerforening. Ved placeringen skal der tages hensyn til de trafikale forhold. Desuden skal der tages hensyn til, at de eksisterende sommerhuse uden for lokalplanområdet generes mindst muligt. Miljøstation/-er skal afskærmes og gives et pænt udtryk, ved opsætning af hegn på minimum 3 sider.
§ 9.19 ny bestemmelse. "Der må ikke opsættes paraboler på grunde, der kan tilsluttes fiberbredbånd".
Ud over de nævnte ændringer i bestemmelserne er der kun foretaget mindre redaktionelle justeringer.
Retsvirkninger
Med vedtagelsen må der ikke etableres forhold i strid med lokalplanens bestemmelser (jf. Planloven § 18).
Klagevejledning
Afgørelsen kan påklages til Planklagenævnet. Klageberettiget er enhver med retlig interesse i sagens udfald samt landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelse af væsentlige brugerinteresser indenfor arealanvendelse.
Eventuel klage skal indgives ved brug af Klageportalen via www.borger.dk eller www.virk.dk.
Klagen er indgivet, når du har indsendt den til Planklagenævnet og du har indbetalt et gebyr. Gebyrets størrelse samt en klagevejledning fremgår af hjemmesiden: www.nævneneshus.dk.
Klagen skal være indgivet inden 4 uger efter den offentlige bekendtgørelse af afgørelsen. Hvis du vil indbringe afgørelsen for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder efter modtagelsen af afgørelsen.
Du kan, hvis særlige forhold taler for det, anmode Planklagenævnet om fritagelse for at bruge klageportalen. Det gør du ved at sende en begrundet anmodning til kommunen, der har truffet afgørelse i sagen. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Du kan læse mere om klageadgangen på Nævnenes Hus’ hjemmeside.