Lemvig Kommunalbestyrelse har den 24. november 2021 vedtaget følgende, der nu sendes i 7 ugers offentlig høring:
Lokalplanen erstatter delvis gældende lokalplan 198, for den del som omfatter boligområdet. Lokalplanen er primært udarbejdet for at fastlægges gulvkoten for kommende byggeri, så byggefelt og gulvkote for den enkelte grund er fastlagt inden evt. køb af grund/byggeri. Planen er også grundlaget for en fortsat byggemodning af kommunale grunde i området.
Ud over fastlæggelse af gulvkoten for den enkelt grund, er der foretaget visse tilretninger. Indholdet svarer dog stort set til indholdet for opførelse af boliger i tidligere lokalplan 198. Lemvig Kommune har planer om, også at lave en ny lokalplan for erhvervsområdet langs med Ringkøbingvej, så tidligere lokalplan 198 på sigt helt erstattes af nye lokalplaner.
Høringsperiode
Da planens indhold i store træk svarer til indholdet i den tidligere plan kan Kommunalbestyrelsen besluttet en kortere offentlighedsface end sædvanligvis 8 uger. Pga. af jul og nytår sendes forslaget i offentlig høring i 7 uger fra den 26. November 2021 til den 14. januar 2022.
Eventuelle bemærkninger, indsigelser eller ændringsforslag skal være skriftlige og sendes via mail til teknik@lemvig.dk eller som fysisk post til Lemvig Kommune, Teknik & Miljø, Rådhusgade 2, 7620 Lemvig.
De skal være kommunen i hænde senest fredag den 14. januar 2022.
Miljøvurdering
Der er i forbindelse med forslag til lokalplan 223, lavet en ny miljøscreening af planen. Screening for miljøvurdering af forslag til lokalplan 223 – Boligområde ved Søglimt og Søkig, Lemvig er vedlagt her.
Kommunalbestyrelsen har i forbindelse med vedtagelse af forslaget jf. § 10 i bekendtgørelse af lov nr. 973 af 25. Juni 2020, om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) samtidig vedtaget, at planen ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering (VVM-pligtig).
Retsvirkninger
Når forslag til lokalplan er offentliggjort, må ejendomme, der er omfattet af forslaget ikke bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for foregribelse af den endelige plans indhold /jf. Planlovens § 17 samt § 12, stk. 2 og 3).
Klagevejledning
Afgørelsen om at der ikke skal foretages miljøvurdering af planen, kan påklages til Planklagenævnet. Klageberettiget er enhver med retlig interesse i sagens udfald samt landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelse af væsentlige brugerinteresser indenfor arealanvendelse.
Eventuel klage skal indgives ved brug af Klageportalen via www.borger.dk eller www.virk.dk.
Klagen er indgivet, når du har indsendt den til Planklagenævnet og du har indbetalt et gebyr. Gebyrets størrelse samt en klagevejledning fremgår af hjemmesiden: www.nævneneshus.dk.
Klagen skal være indgivet inden 4 uger efter den offentlige bekendtgørelse af afgørelsen. Hvis du vil indbringe afgørelsen for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder efter modtagelsen af afgørelsen.
Du kan, hvis særlige forhold taler for det, anmode Planklagenævnet om fritagelse for at bruge klageportalen. Det gør du ved at sende en begrundet anmodning til kommunen, der har truffet afgørelse i sagen. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Du kan læse mere om klageadgangen på Nævnenes Hus’ hjemmeside.