Lemvig Kommunalbestyrelse har den 26. januar 2022 vedtaget nedenstående planer endeligt:
- Lokalplan nr. 224 for solenergianlæg ved Høvsørevej inklusiv sammenfattende redegørelse
- Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2021-2033 (tidligere benævnt tillæg nr. 30 til kommuneplan 2017-2029) inklusiv sammenfattende redegørelse
- Miljørapport
- Miljøkonsekvensrapport
- 25-tilladelse
Planerne m.fl. giver mulighed for at etablere et ca. 70 ha stort solenergianlæg ved Høvsørevej med tilhørende tekniske installationer, interne veje og indhegning. Med lokalplanen stilles der bl.a. krav om et slørende beplantningsbælte omkring anlægget samt antirefleksbehandling af solcellepanelerne.
Samtidigt med offentliggørelsen af planerne meddeler Lemvig Kommune § 25-tilladelse til etablering af solenergianlæg med tilhørende tekniske installationer mv.
Nærmere oplysninger om projektet fremgår af planerne samt miljørapporterne.
Indkomne høringssvar
Planerne, miljøvurderingerne samt udkast til § 25-tilladelse har været i offentlig høring i 8 uger i perioden 23. september 2021 til 18. november 2021. De indkomne bemærkninger har indgået i Kommunalbestyrelsens behandling af sagen og den endelige vedtagelse af planerne. Det er i den endelige lokalplan og § 25-tilladelsen specificeret, at eksisterende afskærmende beplantning kan benyttes, men at det skal sikres, at denne er tilstrækkeligt slørende og vil opnå en højde på mindst 5 meter. Herudover er kun sket redaktionelle rettelser uden betydning for planernes indhold.
Retsvirkninger
Med vedtagelsen må der ikke etableres forhold i strid med lokalplanens bestemmelser (jf. Planloven § 18).
Her finder du planen
Du kan læse planerne via links her på siden. På Lemvig Bibliotek er der mulighed for at læse en trykt udgave af planerne.
Hvem kan klage?
Enhver med væsentlig individuel interesse i sagens udfald samt landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelse af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen.
Klagevejledning § 25-tilladelse og miljøkonsekvensrapport
§ 25-tilladelsen kan påklages for så vidt angår retlige og skønsmæssige forhold.
Klagevejledningen fremgår af § 25-tilladelsen.
Klagevejledning kommuneplantillæg, lokalplan og miljørapport
Den endelige vedtagelse af planerne kan påklages for så vidt angår retlige forhold. Der kan klages over planerne til Planklagenævnet.
En eventuel klage skal indgives gennem Klageportalen, som du finder via www.borger.dk eller www.virk.dk. Kun i særlige tilfælde kan der klages uden om klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til kommunen. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Klagen skal være indgivet inden fire uger efter afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefrisen dog altid fra bekendtgørelsen. Det vil sige klagen skal være modtaget senest den 24. februar 2022.
Det er Planklagenævnet, der behandler klagen. Ved indberetning af klagen bliver der opkrævet et gebyr, som er fastsat til 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder. Klagen bliver først sendt videre, når gebyret er betalt. Gebyret tilbagebetales, hvis der opnås helt eller delvist medhold i klagen.
Se nærmere om klageportalen mv. på www.nævneneshus.dk.
Civilt søgsmål
Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved domstolene, skal søgsmål være anlagt senest 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt.