Lemvig Kommunalbestyrelse godkendte den 22. juni 2022 kommunens nye spildevandsplan for planperioden 2021-2028 med tilhørende miljøvurdering i overensstemmelse med reglerne i Bekendtgørelse nr. 1393 af 21/06/2021 om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 og §8, stk. 1 i Lovbekendtgørelse nr. 1976 af 27/10/21 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter.
Spildevandsplanen har været fremlagt i offentlig høring i perioden 1. marts til 26. april 2022.
Du kan læse Lemvig Kommunes Spildevandsplan 2021-2028 med tilhørende miljøvurdering her.
Bilag 1 - Forklaring til skemaer
Bilag 4 - Skema for renseanlæg
Bilag 5 - Administrativ praksis for opdatering af spildevandsplanen
Bilag 6 - Borgerpjece - LAR løsninger på egen matrikel
Bilag 6 - Dimensionering- og administrationspraksis
Bilag 7 - Vandløb som er spildevandsteknisk anlæg
Bilag 8 - Matrikler der berøres
Bilag 9 - Miljøvurdering - Miljørapport
Bilag 1 til Miljørapport - Væsentlighedsvurdering
Bilag 2 til Miljørapport - Afgrænsning
Spildevandsplan 2021-2028 er udarbejdet af Lemvig Kommune i samarbejde med Lemvig Vand A/S. Spildevandsplanen erstatter Spildevandsplan 2013-2021 med tilhørende tillæg.
Spildevandsplanen giver en samlet oversigt over kommunens eksisterende og planlagte spildevandshåndtering. Planen danner dermed grundlag for, hvordan Lemvig Kommune og Lemvig Vand A/S vil håndtere spildevandet i perioden 2021-2028.
I henhold til §13 i Miljøvurderingsloven skal Kommunen sammen med spildevandsplanen offentliggøre en sammenfattende redegørelse af miljøvurderingen.
Denne redegørelse kan læses ved at klikke på nedenstående links.
Bilag 10 - Sammenfattende redegørelse for miljøvurdering af spildevandsplan
Bilag 12 - Afskærende ledning Lemvig-Harboøre
Bilag 12 - Screening afskærende ledning Lemvig-Harboøre
Der medfølger et digitalt interaktivt kort med spildevandsplanen. Du kan på det digitale kort f.eks. se, hvilke ejendomme der skal kloakeres frem mod 2028 samt se hvilke matrikler, der vil blive berørt af kommende spildevandsanlæg. Indtast din adresse eller matrikel i søgefeltet. På kortet kan du vælge, hvilke temaer i spildevandsplanen, der skal vises.
Gå til spildevandsplan 2021-2028 tilhørende interaktive kort her.
Klagevejledning
Jf. § 32, stk. 3 i Lovbekendtgørelse nr. 100 af 19/01/2022 om miljøbeskyttelse kan kommunalbestyrelsens vedtagelse af en spildevandsplan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Det vil sige, at du ikke kan påklage den endelig vedtagelse af Spildevandsplan 2021-2028.
I henhold til miljørapporten henvises der til §48, stk. 4 i Lovbekendtgørelse nr. 1976 af 27/10/21 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). I henhold til denne bestemmelse kan kun retlige spørgsmål vedrørende miljørapporten påklages.
Klagen skal være indgivet inden fire uger fra den dag afgørelsen er offentlig bekendtgjort på kommunens hjemmeside. Hvis klagefristen udløber en lørdag eller en helligdag forlænges fristen til den følgende hverdag. Klagen skal være indgivet senest den 29. juli 2022 kl.23.59.
Klagen skal sendes til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klagen skal indsendes elektronisk via nævnets digitale Klageportal, som findes på www.naevneneshus.dk, www.borger.dk og www.virk.dk.
Du skal i den forbindelse logge på - typisk ved brug af Nem-ID. Her kan du også læse mere om klagenævnets sagsbehandling.
Der opkræves klagegebyr i forbindelse med klage, som privatperson betales et gebyr på kr. 900, mens interesseorganisationer og virksomheder skal betale kr. 1.800 i gebyr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.
Klagen sendes automatisk gennem Klageportalen til Kommunen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Kommunen i Klageportalen.
Du kan læse mere om klagemulighed, klageberettigede, klagefrister, indgivelse af klage m.m. i forbindelse med miljørapporten i lovbekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).
Øvrige vilkår for klage fremgår ligeledes af nævnets hjemmeside:
Søgsmål
Vedtagelsen af spildevandsplanen kan indbringes for en domstol jf. Miljøbeskyttelseslovens § 101. Det samme kan miljørapporten jf. §54 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter.
Søgsmål skal være anlagt inden 6 måneder efter at afgørelsen er offentliggjort, det vil sige senest den 2. januar 2023.