Lokalplan nr. 217 for et PtX-anlæg ved Ramme, tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2017-29 og tilhørende miljørapport samt sammenfattende redegørelse.
Lemvig Kommunalbestyrelse har den 24. november 2021 vedtaget nedenstående planer endeligt:
- Lokalplan nr. 217 for et PtX-anlæg ved Ramme inkl. sammenfattende redegørelse
- Tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2017-29
- Miljørapport
Planerne udgør det planlægningsmæssige grundlag for projektet med etablering af et PtX-anlæg nordvest for Ramme By. Arealet, som ønskes udlagt til produktion af grøn ammoniak og brint, udgør ca. 1,2 ha. Desuden fastlægger planerne bestemmelser for anlæggets placering og ydre fremtræden samt veje, hegning og beplantning. Med lokalplanen stilles der bl.a. krav om et slørende beplantningsbælte vest for anlægget.
Nærmere oplysninger om projektet fremgår af planerne samt miljørapporten.
Indkomne høringssvar
Planerne m.fl. har været i offentlig høring i 8 uger i perioden fra den 23. juni 2021 til den 18. august 2021. De indkomne bemærkninger har indgået i Kommunalbestyrelsens behandling af sagen og den endelige vedtagelse af planerne. Planerne er indholdsmæssigt vedtaget i uændret form. Dog er lokalplangrænsen rettet til efter udsendelse af planforslagene. Dette skyldes ene og alene, at der er sket berigtigelse af de matrikulære grænser efterfølgende. Plangrænsen følger således de matrikulære skel og omfatter ikke yderligere ejendomme end det, der fremgår af de fremlagte planforslag. Der er således udelukkende tale om en teknisk ændring. Herudover er kun sket få redaktionelle rettelser, som ikke har betydning i forhold planernes indhold.
Anden myndighed
Det ansøgte projekt kræver foruden nævnte dokumenter også udarbejdelse af miljøgodkendelse, miljøkonsekvensrapport og tilhørende §25-tilladelse. Det er Miljøstyrelsen der er myndighed for disse. Miljøstyrelsen står derfor selv for offentliggørelsen af dokumenterne.
Retsvirkninger
Med vedtagelsen må der ikke etableres forhold i strid med lokalplanens bestemmelser (jf. Planloven § 18).
Her finder du planen
Du kan læse planerne via links her på siden.
Klagevejledning kommuneplantillæg, lokalplan og miljørapport
Den endelige vedtagelse af planerne kan påklages for så vidt angår retlige forhold. Der kan klages over planerne til Planklagenævnet.
En eventuel klage skal indgives gennem Klageportalen, som du finder via www.borger.dk eller www.virk.dk. Kun i særlige tilfælde kan der klages uden om klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til kommunen. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Klagen skal være indgivet inden fire uger efter afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefrisen dog altid fra bekendtgørelsen. Det vil sige klagen skal være modtaget senest den 23. december 2021.
Det er Planklagenævnet, der behandler klagen. Ved indberetning af klagen bliver der opkrævet et gebyr, som er fastsat til 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder. Klagen bliver først sendt videre, når gebyret er betalt. Gebyret tilbagebetales, hvis der opnås helt eller delvist medhold i klagen.
Se nærmere om klageportalen mv. på www.nævneneshus.dk.
Civilt søgsmål
Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved domstolen, skal søgsmål være anlagt senest 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt.